Fazantenborst 'à la Brabançonne'

Samenvatting

Opbrengst
Porties
Voorbereidingstijd1 uur, 30 minuten
Cooking time
Total time1 uur, 30 minuten

Beschrijving

Lekker jachtgerechtje, klaargemaakt tijdens onze jaarlijkse demo voor vrouwen

Ingrediënten

5
fazantenborst
6
witloof
1 dl
wildfond
1 dl
room
150 g
boschampignons
8
aardappeltjes
250 g
boter

Instructies

Fazantenborst aankleuren op de velkant, kruiden met pezo.

Boschampignons reinigen en indien nodig spoelen in water (bij overtollig zand).

Harde kern van witloof verwijderen en in reepjes snijden.

Witloof aanbakken in de boter. Idem dito voor de champignons. Juist voor het doorgeven samenvoegen.

De pan van het vlees deglaceren met een scheutje water. Wildfond en room toevoegen en laten inkoken. Passeren door een fijne zeef.

Aardappelen op dezelfde grootte snijden en 75% gaar koken. De aardappelen mengen met olie en Provençaalse kruiden en verder laten garen in de oven.

Opdienen volgens eigen inspiratie.

Hoofdgerecht
zo, 10/12/2014