Hondshaai in het groen

Samenvatting

Opbrengst
Porties
Voorbereidingstijd1 uur
Cooking time
Total time1 uur

Beschrijving

Wat de mensen vroeger zeepaling noemden, nu een mooiere en sjiekere naam voor een toch lekker kruidig visje.

Ingrediƫnten

1 kg
Hondshaai
3
sjalot
2 dl
witte wijn
1 dl
Noilly Prat (Franse droge vermout)
1
look
1
room
1
groene kruiden (platte peterselie, zurkel, spinazie, kervel, waterkers)
1 kg
frietjes
1
pezo
1
tijm en laurier

Instructies

De Hondshaai goed wassen en in moten snijden. De sjalotten en look fijn snipperen. De hondshaai bakken aan beide kanten en kruiden met pezo, blussen met de witte wijn en de Noilly Prat. De vis uit de pan vissen en in de oven plaatsen.
De vis uit de oven nemen als hij 3/4 gaar is.
De saus laten inkoken met scheutje room, tijm en laurier. De saus zeven.
De groene kruiden blancheren, verfrissen en mixen.
Het mengsel van de groene kruiden op het einde van de bereiding aan de saus toevoegen (niet meer koken om de frisse kleur te behouden)
Serveren met frietjes.

Hoofdgerecht
do, 02/19/2015