Varkensgebraad met Béarnaise saus
Samenvatting
Opbrengst | |
---|---|
Voorbereidingstijd | 45 minuten |
Cooking time | |
Total time | 45 minuten |
Beschrijving
saus voor bij Barbecue en andere vleesgerechten
Ingrediënten
Instructies
Béarnaisesaus:
Bereiding Gastrique:
- Doe alle ingrediënten bij elkaar en laat voor de helft inkoken
Bereiding saus:
- Klop de eierdooiers los met een scheut van de gastrique en klop ze nadien op een laag vuur tot schuim
- Klop er straalsgewijs en van het vuur de boter onder
- Wordt de saus te dik, roer er wat gastrique, citroensap of water onder.
- Kruid met cayennepeper en zout en roer er de dragon en kervel onder
Tips:
- Gebruik van vloeibare boter verminderd de kans op schiften van de saus
- De Gastrique kan je vervangen door dragonazijn
- Door toevoeging van ketchup maak je een sauron saus
- Door toevoeging van het vleesglas (bakvocht van vlees verder ingedikt) maak je een fayot saus
Varkensgebraad:
- Varkensgebraad kort toeschroeien
- In ovenschaal plaatsen met look, tijm, sjalot
- Gedurende 20 à 30 min in oven plaatsen op 200°C
Garnituur:
Honingtomaatjes:
- Honingtomaatjes in ovenschaal leggen
- Over sprenkelen met Balsamico azijn en Italiaanse kruiden
- Bij vlees in oven plaatsen
Champignons:
- In 6 parten snijden
- In boter bakken op de pan
Krielaardappeltjes:
- Goed wassen
- In parten snijden
- Op bakplaat verdelen, over sprenkelen met olijfolie
- Kruiden met zout en Italiaanse kruiden
- Samen met het vlees in de oven plaatsen

- Log in or register to post comments
Exporteren naar:- Print View