Varkensgebraad met Béarnaise saus

Samenvatting

Opbrengst
Porties
Voorbereidingstijd45 minuten
Cooking time
Total time45 minuten

Beschrijving

saus voor bij Barbecue en andere vleesgerechten

Ingrediënten

4
eierdooiers
350 g
geklaarde boter
2
fijngehakte verse dragon
1
fijngehakte kervel
3 dl
droge witte wijn
 
voor bereiding Gastrique
15 cl
azijn
6
dragonstengels ((tot 10 stengels))
1
fijngehakte sjalot
 
kruidentuil
1
geplette witte peperkorrels

Instructies

Béarnaisesaus:

Bereiding Gastrique:
- Doe alle ingrediënten bij elkaar en laat voor de helft inkoken

Bereiding saus:
- Klop de eierdooiers los met een scheut van de gastrique en klop ze nadien op een laag vuur tot schuim
- Klop er straalsgewijs en van het vuur de boter onder
- Wordt de saus te dik, roer er wat gastrique, citroensap of water onder.
- Kruid met cayennepeper en zout en roer er de dragon en kervel onder

Tips:
- Gebruik van vloeibare boter verminderd de kans op schiften van de saus
- De Gastrique kan je vervangen door dragonazijn
- Door toevoeging van ketchup maak je een sauron saus
- Door toevoeging van het vleesglas (bakvocht van vlees verder ingedikt) maak je een fayot saus

Varkensgebraad:
- Varkensgebraad kort toeschroeien
- In ovenschaal plaatsen met look, tijm, sjalot
- Gedurende 20 à 30 min in oven plaatsen op 200°C

Garnituur:

Honingtomaatjes:
- Honingtomaatjes in ovenschaal leggen
- Over sprenkelen met Balsamico azijn en Italiaanse kruiden
- Bij vlees in oven plaatsen

Champignons:
- In 6 parten snijden
- In boter bakken op de pan

Krielaardappeltjes:
- Goed wassen
- In parten snijden
- Op bakplaat verdelen, over sprenkelen met olijfolie
- Kruiden met zout en Italiaanse kruiden
- Samen met het vlees in de oven plaatsen

Hoofdgerecht
do, 06/15/2017