open ravioli van kalfswang met champignongsaus

Samenvatting

Opbrengst
Porties
Voorbereidingstijd1 uur, 30 minuten
Cooking time
Total time1 uur, 30 minuten

Beschrijving

vullend hoofdgerecht met frisse toets

Ingrediƫnten

8
blaadjes Lasagne
4
Kalfswangen (moet je bestellen bij jouw beenhouwer)
1
tomaat
250 g
champignons
1
ajuin
1 dl
passata
1 dl
rundsbouillon
1 dl
witte wijn
 
thijm
 
laurier
300 g
jonge spinazie
1⁄2
geste van citroen
1
peterselie
1
look

Instructies

lasagne:
- lasagneblaadjes volgens voorschrift verpakking koken in kokend gezouten water - verfrissen en voor opdienen terug opwarmen in kokend water

kalfswangen:
- kalfswangen opkuisen, kruiden met per & zout & aankleuren
- ajuin mee stoven & bestrooien met bloem
- bevochtigen met witte wijn, rundsbouillon en passata
- 60 minuten zachtejs laten sudderen samen met de kruiden thijm & laurier
- op het einde de reeds gebakken champignongpartjes & de tomatenblokjes toevoegen

Spinazie:
- spinazie stoven
- kruiden met peper en zout & room toevoegen

gremolata:
- peterselie zeer fijn hakken
- look zeer fijn hakken
- gebruik de geste van een halve citroen
- goed onderling mengen

presentatie:
- begin met hoopje spinazie
- leg hierop de kalfswang en overgiet met de champignongsaus
- bedek met lasagnebladen
- verstrooi hierover de gremolata

Hoofdgerecht
do, 02/22/2018