In spek gewikkelde schelvis met korst van mosterd en gebakken witloof

Samenvatting

Opbrengst
Porties
BronMannenKoken
Voorbereidingstijd1 uur
Cooking time1 uur
Total time2 uur

Beschrijving

Vis - vleescombinatie

Ingrediƫnten

600 g
schelvis
2 T
mosterd
50 g
paneermeel
250 g
gerookt spek
4 g
Eidooiers
4 g
witloof
50 g
boter
1 g
citroen

Instructies

Werkwijze:

Schelvis portioneren, kruiden met pezo en in het gerookt spek wikkelen. Daarna inwrijven met mosterd en bestrooien met paneermeel. Op ongeveer 10 minuten op 180gr afbakken in de oven.

Klassieke Hollandaise saus:
Eidooiers mengen met water en citroensap
Opkloppen tot een schuimige massa (niet warmer dan 60gr), binden met blokjes boter en kruiden met pezo en cayennepeper.

Witloof:
Het harde gedeelte verwijderen en de rest in julienne snijden, aanbakken in hete boter en kruiden met pezo en eventueel wat suiker.

Kan geserveerd worden met een klassieke aardappelpuree.

Hoofdgerecht
do, 09/27/2018