Roulade van kip - rozijnen - fois gras - appel met knolselderpuree

Samenvatting

Opbrengst
Porties
Voorbereidingstijd
Cooking time
Total time

Beschrijving

Lekkere winterkost

Ingredi├źnten

3 g
kippelilets
40 g
fois gras
1⁄2 g
appel
30 g
gele rozijnen
1⁄4 g
knolselder
  g
Calvados
4 g
aardappelen
1 g
ei
100 g
kippengehakt
4 g
sneden gerookt spek
1⁄2 dl
room

Instructies

Roulade:
- kippenfilet in 3 platte palkjes snijden
- fois gras in blokjes snijden
- rozijnen weken in Calvados
- appel in blokjes snijden en aanstoven
- kippengehakt cutteren met ei & room. lichtjes kruiden met peper en zout
- aluminiumfolie open leggen & insmeren met boter
- daarop plakjes gerookt spek - daarop de plakjes kip welke worden ingesmeerd met de gemaakte face
- daarop de blokjes appel - rozijnen & fois gras
- goed dichtrollen en hard aanspannen
- ca. 20 minuten in oven op 180┬░C

Knolselderpuree:
- Knolselder & aardappelen koken, drogen en pureren
- afwerken met boter & room - kruiden met peper en zout

Saus:
- Bruine fond - rode wijn balsamico & beetje suiker tot gewenste dikte inkoken

Hoofdgerecht
do, 01/01/2009