kabeljouwhaasje met puree van wortel, spinazie & zure room

Samenvatting

Opbrengst
Porties
Voorbereidingstijd1 uur
Cooking time25 minuten
Total time1 uur, 25 minuten

Beschrijving

winters hoofdgerecht

Ingredi├źnten

3 g
ui (of dubbel zoveel sjalotten)
9 g
selderstengels
6 dl
Noilly Prat
6 dl
room
6 dl
visfumet
6 g
takjes tijm
6 g
blaadjes laurier
1 g
citroen
  g
aardappelen
  g
spinazie
  g
wortelen
  g
zure room
12 g
kabeljouwhaasjes
24 g
sneetjes spek
  g
Verse koriander

Instructies

witte wijnsaus:
- klontje boter smelten
- ui en selder grof snijden en aanstoven
- tijm en laurier bijvoegen
- als de groenten glazig gestoofd zijn Noily Prat toevoegen en laten inkoken
- visfumet in kom doen samen met de room
- toevoegen aan de ingekookte saus en nog ca. 10 min laten inkoken
- zeef de saus
- afwerken met citroen en 4 eetlepels graantjesmosterd

aardappelpuree:
- aardappelen koken en door passe vite doen
- verdelen in 3 delen
- spinazie:
- wassen en opstoven in boter
- wortelen:
- stoven met sjalot en beetje thijm
- zure room:
- zure room toevoegen
- fijn gesneden pijpajuin toevoegen
- de purees afkruiden met peper, zout & nootmuskaat

Kabeljauwhaasje:
- verdelen in gelijke porties (indien dit nog niet is gebeurd)
- de vis afkruiden met peer en weinig zout
- spek of nog beter, pancette rond de vis wikkelen
- aanbakken in de pan
- ca. 20 min in oven op 140 ┬░C

na dresseren afwerken met takje verse koriander

Hoofdgerecht
do, 10/17/2019