kabeljouwhaasje met puree van wortel, spinazie & zure room
Samenvatting
Opbrengst | |
---|---|
Voorbereidingstijd | 1 uur |
Cooking time | 25 minuten |
Total time | 1 uur, 25 minuten |
Beschrijving
winters hoofdgerecht
Ingrediënten
Instructies
witte wijnsaus:
- klontje boter smelten
- ui en selder grof snijden en aanstoven
- tijm en laurier bijvoegen
- als de groenten glazig gestoofd zijn Noily Prat toevoegen en laten inkoken
- visfumet in kom doen samen met de room
- toevoegen aan de ingekookte saus en nog ca. 10 min laten inkoken
- zeef de saus
- afwerken met citroen en 4 eetlepels graantjesmosterd
aardappelpuree:
- aardappelen koken en door passe vite doen
- verdelen in 3 delen
- spinazie:
- wassen en opstoven in boter
- wortelen:
- stoven met sjalot en beetje thijm
- zure room:
- zure room toevoegen
- fijn gesneden pijpajuin toevoegen
- de purees afkruiden met peper, zout & nootmuskaat
Kabeljauwhaasje:
- verdelen in gelijke porties (indien dit nog niet is gebeurd)
- de vis afkruiden met peer en weinig zout
- spek of nog beter, pancette rond de vis wikkelen
- aanbakken in de pan
- ca. 20 min in oven op 140 °C
na dresseren afwerken met takje verse koriander

- Log in or register to post comments
Exporteren naar:- Print View