Eendebost op een bedje van rauwe salade
Samenvatting
Opbrengst | |
---|---|
Voorbereidingstijd | 20 minuten |
Cooking time | 10 minuten |
Total time | 30 minuten |
Beschrijving
Feestelijke hapjes of gerechten
Ingrediƫnten
Instructies
vinaigrette:
- snij de gember, de sjalot en de knoflook & koriander in kleine stukjes en doe ze in een bokaal met deksel, samen met de honing, de olijfolie, de sesamolie en het sap van de limoenen.
- snij de citroenstengels & de stengels van de koriander grof zodat ze later kunnen verwijderd worden
- kruid met peper en zout
- sluit de bokaal en schud deze goed op
- laat de vinaigrette nu trekken in de koelkast: op z'n minst enkele uren en het liefst sinds een dag voordien, dan is ze nog lekkerder van smaak
vlees:
- breng een paar inkepingen langs de velkant van de eendeborst
- laat een pan goed heet worden met een scheutje olijfolie.
- bak het gekruide vlees kort aan alle kanten zodat het binnenin nog saignant is (3 min op beide zijden)
- verwijder het vlees uit de pan en blus met sojasaus. Dat zorgt voor veel rook, dus vergeet je dampkap niet aan te zetten
- laat de sojasaus inkoken en licht karameliseren
- leg het vlees opnieuw in de gekarmeliseerde soja en laat dit langs alle kanten goed opnemen
- laat het vlees zo afkoeken in de koelkast
slaatje:
- schil de wortelen en de komkommer en haal de zaadjes uit de komkommer.
- snij alle groenten in julienne (dunnen stokjes), ongeveer de groote van de sojascheuten
- doe de groeten met de sojascheuten en de korianderblaadjes in een kom en meng voorzichtig tot je een mooie salade krijgt.
- verwijder de stengels uit de vinaigrette en laat het slaatje kort trekken in deze vinaigrette
presentatie:
- schik de salade op een bord
- snij de eendenborst met een heel scherp mes in flinterdunne plakjes en dresseer het vlees koud op de salade
- lepel en nog wat vinaigrette over
- Log in or register to post comments
Exporteren naar:- Print View