Pissaladière

Samenvatting

Opbrengst
Porties
Voorbereidingstijd20 minuten
Cooking time1 uur, 10 minuten
Total time1 uur, 30 minuten

Beschrijving

Dit is een hartige taart van gekonfijte uien, bekend in Zuid-Frankrijk

Ingrediënten

500 g
uien (gesnipperd)
1
teentje knoflook
1
bussel tijm
1
bussel rozemarijn
1 dl
olijfolie
1 dl
xeresazijn
50 g
suiker
 
peper en zout
1
rond vel bladerdeeg 30 cm diameter
 
olijventapenade
 
ansjovisvilets op olie
 
fijne Griekse basilicum

Instructies

- stoof de uien met de kruiden aan onder een deksel tot de uiene hun vocht afgeven
- verwijder het deksel en laat nog 1 uur traag inkoken op een zacht vuur tot alles mooi goudbruin is
- laat afkoelen en hak fijn
- doorprik de bladerdeeg en bak deze tussen 2 bakplaten gedurende 20 minuten goudbruin af in een voorverwarmde oven van 170°C
- laat bladerdeeg afkoelen en snij er de vormen uit
- beleg de taart met de uien
- werk af met de tapenade, ansjovisfilets en fijne Griekse basilicum

Hapje
do, 12/19/2019