Val dieu kip met donkere Ename – wintergroentjes – puree van Ename kaas

Samenvatting

Opbrengst
Porties
BronMannenKoken Zwalm
Voorbereidingstijd1 uur, 30 minuten
Cooking time
Total time1 uur, 30 minuten

Beschrijving

Jammie

Ingrediënten

1
kip (Val-Dieu (Colruyt))
3 dl
ename
1 dl
bruine fond
1
perengelei
1
balsamicoazijn
1
mosterd
1
boter
1
wintergroente (wortel - prei - selder - raapjes - zilveruitjes)
1
puree (klassieke puree)
200 g
gemalen kaas (ename)

Instructies

Kip : Versnijden, kruiden met peper en zout. Aankleuren in de boter. Verder garen in de oven op 175°C ongeveer 30 minuten.

Wintergroentjes : Alles versnijden en reinigen. Kort koken en verfrissen. Opstoven in de boter met peper en zout, thijm en laurier.

Saus : Donkere ename + bruine fonds + perengelei ¾ laten inkoken. Op het einde balsamicoazijn en mosterd aan toevoegen. Opwerken met boter.

Puree van ename kaas
Klassieke puree maken (enkel aardappelen – melk en boter)
Op het einde de ename kaas erdoor roeren tot een mooi geheel.

Hoofdgerecht
do, 01/17/2008