Vlaswijting met witte asperges, sinaasappel en puree van bieslook

Samenvatting

Opbrengst
Porties
BronMannenKoken Zwalm
Voorbereidingstijd45 minuten
Cooking time
Total time45 minuten

Beschrijving

De befaamde asperges in de verf gezet

Ingrediƫnten

1
boter
1
bieslook
1
aspergescheut
8
asperge
1
sjalot
1
sinaasappel
1
aardappel (bloemige)
500 g
vlaswijting
1
room
1
melk

Instructies

Vlaswijting: kruiden met peper en zout. Bakken op de velkant en daarna 5 minuten laten garen in de oven op 175C
Bieslookpuree: aardappelen schillen en koken in gezouten water. Goed opschudden en drogen. Passeren en opwerken met een mengeling van warme melk, room en boter. Kruiden met peper en zout en afwerken met fijn versnipperde bieslook.
Asperges: schillen en beetgaar koken in gezouten water. Opbakken in de bruisende boter en kruiden met peper en zout.
Sinaasappelsaus: fijngesnipperde sjalot en sinaasappelsap laten inkoken tot gewenste dikte (om schiften te voorkomen een scheutje room aan toevoegen). Daarna opmonteren met boter en afwerken met groene aspergescheuten.

Afwerking:
Dresseren volgens eigen inspiratie.

Voorgerecht
di, 04/15/2014