Aan het spit geroosterd kalfsvlees met groene groenten salade

Samenvatting

Opbrengst
Porties
BronMannenKoken Zwalm
Voorbereidingstijd2 uur
Cooking time
Total time2 uur

Beschrijving

Bij Jo thuis lekker genieten van kalfsvlees aan het spit

Ingrediƫnten

800 g
kalfsvlees (van de heup - gebraad)
2 dl
vleesmarinade
100 g
boontjes
100 g
peultjes
100 g
groene asperge
200 g
spinazie
1
sjalot
400 g
aardappel (nieuwe)
1 dl
kalfsjus
1 dl
porto
1
madeira
1
pezo
1
muskaatnoot

Instructies

Kalfsvlees inwrijven met vleesmarinade en aan het spit hangen tot het rose gebakken is (kern temperatuur 55 C)
Alle groenten reinigen en indien nodig schillen
Allemaal afzonderlijk al dente koken in kokend gezouten water
Aardappel in de schil koken en opbakken in de boter
Sjalot fijnsnipperen, de groenten aanstoven, kruiden met peper, zout en muskaatnoot
Saus:
Sjalot fijnsnipperen en aanstoven, bevochtigen met madeira en porto, daarna kalfsjus aan toevoegen en afwerken met klontje boter.

Hoofdgerecht
do, 06/17/2010