Osso Bucco

Samenvatting

Opbrengst
Porties
BronMannenKoken Zwalm
Voorbereidingstijd2 uur
Cooking time
Total time2 uur

Beschrijving

Het beroemde Italiaanse stukje vlees van de poten van de koe

Ingrediƫnten

4
kalfsschenkel (350gr tot 400gr per schenkel)
30 g
bloem
2
wortelen (grote bloemige)
2
selder (groene)
250 g
champignons
10 cl
witte wijn
400 g
tomatenblokjes
240 g
linguini
2
bindmiddel
2
olijfolie
1
peterselie
4
look
1
sinaasappel
1
citroen
2
parmezaanse kaas

Instructies

Selder en wortelen in middelgrote stukjes snijden (3 cm) en ong 5 minuten stoven in de stoofpot.
Snij de vetnerven van het vlees rond het been en rondom het vlees door (om te vermijden dat het vlees opkrult). Vlees bebloemen en aankorsten in olijfolie. Kruiden met peper en zout.
Het vlees in de stoofpot leggen op de groenten. De pan blussen met de witte wijn en samen met de tomaten en een teentje geperste look in de stoofpot toevoegen.
Alles laten sudderen tot het vlees gaar is (ongeveer 1 tot 1.5 uur).
Champignons in middelgrote partjes snijden en apart licht stoven.
Vlees uit de stoofpot nemen en warm houden. Gestoofde champignons bij de saus doen en eventueel binden.
De pasta al dente koken en afgieten. Niet spoelen maar bevochtigen met olijfolie.
De pasta op het bord leggen, osso bucco en de saus erboven op. Afwerken met gremolata (4 eetlepels fijn gesneden peterselie, 1 eetlepel citroenschil en sinaasappelschil, 3 teentjes geperste knoflook) en vers gemalen parmezaankaas.

Notities

Best 1 dag op voorhand maken en zachtjes op de dag zelf in de oven opwarmen.

Hoofdgerecht
do, 01/20/2011