Rundsstoofvlees Bourgignon

Samenvatting

Opbrengst
Porties
BronMannenKoken Zwalm
Voorbereidingstijd2 uur
Cooking time
Total time2 uur

Beschrijving

Stoofpotje die iedereen lust

Ingredi├źnten

800 g
rundsstoofvlees
75 cl
rode wijn
400 g
champignons (Parijse)
200 g
zilveruitjes
1
jonge wortelen
1
peterselie
4 dl
bruine fond
2
rode wijnazijn
1
suiker
1
tijm en laurier
50 g
boter

Instructies

Rundsvlees aankleuren in hete boter, kruiden met peper, zout, tijm, laurier. Bevochtigen met rode wijn en bruine fond. Zachtjes onder deksel in de oven garen. Oven op 200 graden, ongeveer 1 uur.
Zilveruitjes aanstoven en karamelliseren.
Champignons in 4 snijden en aanbakken.
Jonge worteltjes schillen, versnijden en garen (beetgaar).

Wanneer de stoverij gaar is, op smaak brengen met rode wijnazijn en suiker (zoetzuur combinatie).
Binden met maïzena, de groenten toevoegen en afwerken met gehakte peterselie.

Je kan er gebakken aardappelen, frietjes of puree bijgeven.

Hoofdgerecht
do, 10/20/2011