Rundsstoofvlees Bourgignon
Samenvatting
Opbrengst | |
---|---|
Bron | MannenKoken Zwalm |
Voorbereidingstijd | 2 uur |
Cooking time | |
Total time | 2 uur |
Beschrijving
Stoofpotje die iedereen lust
Ingrediënten
Instructies
Rundsvlees aankleuren in hete boter, kruiden met peper, zout, tijm, laurier. Bevochtigen met rode wijn en bruine fond. Zachtjes onder deksel in de oven garen. Oven op 200 graden, ongeveer 1 uur.
Zilveruitjes aanstoven en karamelliseren.
Champignons in 4 snijden en aanbakken.
Jonge worteltjes schillen, versnijden en garen (beetgaar).
Wanneer de stoverij gaar is, op smaak brengen met rode wijnazijn en suiker (zoetzuur combinatie).
Binden met maïzena, de groenten toevoegen en afwerken met gehakte peterselie.
Je kan er gebakken aardappelen, frietjes of puree bijgeven.

- Log in or register to post comments
Exporteren naar:- Print View