Fazantenborst met deegwaren en boschampignons

Samenvatting

Opbrengst
Porties
BronMannenKoken Zwalm
Voorbereidingstijd1 uur
Cooking time
Total time1 uur

Beschrijving

Wildgerechtje dat kan klaargezet worden

Ingrediƫnten

4
fazantenborst
400 g
boskampernoelies
1
tijm en laurier
1
tomatenpuree
1 dl
witte wijn
1
look
2
sjalot
2 dl
vleesbouillon
1
madeira
1
porto
280 g
pasta
1 dl
room
1
peterselie

Instructies

Fazantenborsten bijsnijden en kruiden met peper en zout. Aankleuren in de boter. Verdergaren voor ongeveer 10 minuten in een oven op 170 C (ze mogen niet droog zijn).

Boschampignons reinigen (en indien nodig kort wassen). Aanbakken op een hevig vuur, daarna sjalot en teentje look toevoegen en afwerken met peterselie, kruiden met peper en zout.

Pasta al dente koken, verfrissen en terug opwarmen in de boter, kruiden met peper en zout.

Snijdsel van de fazant, champignons afval, sjalot, look en tomatenpuree goed aanzetten. Bevochtigen met witte wijn,
madeira, porto, water en de kruiden (tijm laurier en peterseliestengels). Ongeveer 1 uur laten sudderen, daarna doorzeven en room toevoegen, terug laten inkoken tot gewenste dikte.

Presentatie:
Dresseer volgens eigen inspiratie.

Hoofdgerecht
do, 11/21/2013