Chocoladecrumble met cacaocrumble


Prep time: 30 minutenCooking time: 20 minutenTotal time: 50 minuten

Beschrijving

altijd lekker als dessert

Ingredi├źnten

600 g
chocolade
18 g
eien
840 g
suiker
1125 ml
room
120 g
hazelnoot
3
eetlepels cacaopoeder
90 g
bloem
90 g
suiker
90 g
amandelpoeder
90 g
boter

Instructies

chocolademouse:
- chocolade smelten in bain-marie
- dooiers van de eiwitten scheiden
- eigelen en suiker opkloppen tot schuimige bleke massa
- chocolade bij het eiermengsel door elkaar spatellen
- eiwitten opkloppen tot vast schuim en voorzichtig onder chocolademengsel roeren
- room opkloppen tot yoghurtdikte (geen slagroom)
- alles voorzichtig dooreen roeren
- laten opstijven in de koelkast

Crumble:
- verwarm oven voor op 160┬░C
- maal de hazelnoten zeer fijn
- meng de hazelnoten, cacaopoeder, bloem, suiker & amandelpoeder goed onder elkaar
- kruid af met grof zout
- (zachte) boter bijmengen tot kruimelachtig deeg
- uitrollen op een ovenschaal en 20 minuten laten bakken

Nagerecht
do, 10/17/2019